Slogan
Novosti

2. svečana dodjela vrhunskih stipendija 27. listopada 2012.

Drugu godinu za redom, Zaklada „Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA“dodijelila je dvije vrhunske stipendije, a njih je Branimiru Novoselniku iz područja tehničkih znanosti te Aljoši Juriniću za glazbu,uručila presjednica Zaklade, Dr.Marisa Sciolis Škrapić.

Svečana dodijela nagrada te prigodan koncert održani su 27. listopada u Multimedijalnom centru u Rovinju.
Prisutnima se obratio istarski župan Ivan Jakovčić koji je čestitao nagrađenima, te istaknuo da županija od samog osnivanja Zaklade, kojoj su plemenitost i darivanje na prvom mjestu, podupire njen rad, a to će učiniti i ubuduće.
Naglašeno je da glazba i tehnika, spoj emocije i razuma, najbolje dočaravaju raznolik svijet Dina Škrapića koji je u svom kratkom ali vrlo intenzivnom životu povezao ljubav za glazbu sa svojim velikim zalaganjem u učenju i radu.

2011 godine, prve dvije stipendije popratile su dvojicu pobjednika, Ante Vetma i Željana Juretića, u pripremama i ostvarenju njihovog profesionalnog razvoja.
Obojca su bili prisutni jer su željeli dati svoj doprinos, Ante u koncertnom dijelu, dok Željan iznijevši što je za njega značila potpora koju je dobio od Zaklade.

Restaurirana je umjetnička slika iz 17 stoljeća iz župne kolekcije -Molitva na Maslinskoj gori, koja će biti trajno postavljena u Crkvi Sv.Eufemije do oltara zaštitnice.

Koncertnoj večeri nastupili su :Goran Filipec, jedan od najistaknutijih hrvatskih pijanista mlade generacije, Mari Kawakatsku i Namuum Tsend Ayush te Ester Pavlic uz pratnju Giovannija Molara.

Aktivnost Zaklade i propozicije natječaja za slijedeću godinu bit će objavljeni na Web stranici Zaklade.

Copyright Zaklada "Dr.Ing. Dino Škrapić, MBA" 2024

Izrada web stranica: Netlex