Slogan
Novosti

Svečana dodjela vrhunskih stipendija Zaklade

Prva Vrhunska stipendija Zaklade Dr.ing. Dino Škrapić, MBA za tehničke i primjenjene znanosti dodjeljena je Željanu Juretiću iz Blata na Korčuli. Juretić je kao najbolji učenik srednjih škola u Dalmaciji diplomirao i magistrirao na zagrebačkom FER-u. Bavi se kvantitativnim financijama i treba doktorirati na milanskom sveučilištu Bocconi.

Vrhunsku stipendiju za glazbu dobio je nadareni pijanist Ante Vetma iz Klisa, student 4. godine zagrebačke muzičke akademije. Ante Vetma se odužio izvedbom Chopinove Polonaise.

Na svečanosti natupio je armenski pijanist Ruben Dalibaltayan, profesor zagrebačke muzičke akademije, maestralno izvevši Chopinove skladbe “Nocturno” i “Baladu”. U nastavku je sa kolegama, violinistom Leonidom Sorokowim i violončelistom Krešimirom Lazarom kao Amadeus Trio izveo zahtjevni “Trio op. 50 u a-molu” od Petra Iljiča Čajkovskog. Nakon dugog pljeska ispunjene dvorane u MMC-u, “Trio” je izveo i “Elegiju” Mihaela Glinke. Na kraju su nastupili mladi glazbenici sa United World College iz Duina i to Joschua Biggs iz Južne Afrike i Raymond Wang iz Hong Konga koji su četveroručno na klaviru izveli kompozicije Sergeja Rahmanjinova “Barcarola”, “Scherzo” i “Slava”.

Članica Upravnog vijeća Zaklade Ljubica Matošević je na svečanosti pročitala poruke podrške plemenitoj inicijativi Dinovih kolega i profesora.

Copyright Zaklada "Dr.Ing. Dino Škrapić, MBA" 2024

Izrada web stranica: Netlex