Slogan
Novosti

Održana je šesta smotra mladih pijanista

30.03.2019. održana je, povodom 70-te obljetnice osnutka Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov u Puli, šesta smotra mladih pijanista Zaklade “Dr.Ing. Dino Škrapić MBA”.

Na Smotri su se predstavila 22 mlada pijanista do 19 godina starosti, i to iz Konzervatorija “Benedetto Marcello” u Veneciji, Umjetničke gimnazije u Kopru, Glazbenog odjela osnovne škole “Marija i Lina” u Umagu, pulskog Centra za klasičnu glazbu “Luigi Dallapiccola”, pulske Glazbene škole “Ivana Matetića-Ronjgova” i Glazbeni odjel pri osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Rovinju, podijeljeni u četiri kategorije po dobnim skupinama.Obzirom da je Smotra natjecateljskog karaktera, pratio ju je ocjenjivački sud u sastavu prof. Igor Cognolato s Konzervatorija “Benedetto Marcello” u Veneziji u svojstvu predsjednika komisije, te članovi prof. Valentina Češnjevar s Umetniške gimazije u Kopru i prof. Danijel Detoni s Muzičke akademije u Zagrebu. Na 6. Smotri mladih pijanista nagrađeni su:

Mattias Antonio Glavinić (mentor Gianluigi Polli, Konzervatorij “Benedetto Marcello” u Veneciji) te Lara Makovac (mentorica Valentina Češnjevar, Umetniška gimnazija Koper). Za istaknuti nastup pohvaljeni su Astrid Glavina (mentorica Aleksandra Češnjevar Glavina, Glasbena šola Koper), Linda Marić (mentorica Snježana Demarin, Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova u Puli) te Taša Šinkovec (mentorica Aleksandra Češnjevar-Glavina, Umetniška gimnazija Koper).

Posebna nagrada najperspektivnijem mladom talentu na smotri dodijeljena je Mattiasu Antoniu Glaviniću.
Nagrada je sudjelovanje na masterclassu pijaniste Roberta Plana koji će se održati u Rovinju od 7. do 11. srpnja u organizaciji Zaklade “Dr.Ing. Dino Škrapić, MBA”

Copyright Zaklada "Dr.Ing. Dino Škrapić, MBA" 2020

Izrada web stranica: Netlex